lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ikkunalaudalla


Ikkunalla aurinkokylvyistä nauttii syyssyrikkä (Buddleja davidii). Se on kylvetty 27.2 ja iti lämpimässä kahdessa viikossa, ei tarvitse kylmäkäsittelyä.


































Akileija Winky Double Red and White tekee lisää lehtiä. Kylvetty 17.1, kylmäkäsitelty.

Oikealla alhaalla pluggboxiin siirretty itänyt isotähtiputken (Astrantia major) siemen. Kohta paljastuvat sirkkalehdet, kun siemenhattu putoaa niiden päältä.
























































Akileija Green Apples on kylvetty 2.2 ja ollut kylmäkäsittelyssä nelisen viikkoa. Nyt maaliskuun puolessavälissä aurinko on herättänyt sen itämään. Silläkin vielä siemenhattu päällään.




























































Etelänruusuruoho (Knautia macedonica) on kylvetty 22.2 ja ensimmäiset itämisenmerkit näkyivät 12.3, jolloin se pääsi pois jääkaapista lämpöön ja aurinkoon. Vaatii siis kylmäkäsittelyn. Etelänruusuruoho on hyvä mesikasvi perhosille ja mehiläisille.





Punapäivänkakkara (Painted Daisy, Tanacetum coccineum, Chrysanthemum coccineum) on kylvetty 8.3 ja itänyt vajaassa viikossa! Tämän olisi varmaankin voinut kylvää paljon myöhemmin. Tai suoraan ulos? Ihastuin viime kesänä erilaisiin päivänkakkaroihin, niitä on vaikka kuinka hauskoja! Nämä siemenet on tilattu Thompson & Morganilta, jonka sivuilta myös valmiiden kukkien kuva on lainattu.




Delphinium Zalil tekee lisää lehtiä. Näyttää viihtyvän hyvin Rootmasterissa. Kylvetty 17.1 ja kylmäkäsitelty.





Aamulla on ihana herätä kirkkaaseen auringonpaisteesen ja laittaa kaakeliuuniin tuli. Vilukissat saavat nauttia sen lämmöstä. Ei enää kovin pitkään villasukkia, kohta saadaan mennä paljasvarpain.

Päivän pituus on 11 tuntia 37 minuuttia. Huimasti pidentynyt sitten tammikuun kirjausten.

Lauantai ilman kiirettä.




Oi, mikä söpöläinen ulkoa löytyikään! Taitaa siinä unikko oikoa lehtiää.





2 kommenttia:

  1. Siellä on siementaimi poikineen! Ihania pikkuisia. Aurinko lämmittää kotia todella ihanasti, on ihan juhlaa huomata talven menneen ohi näinkin kivuttomasti. Vaikka mikä kylmä kausi tulisi, on päivä jo kumminkin noin pitkä ja aurinko jo tosi ylhäällä!

    VastaaPoista
  2. Just näin! Niin sitä kesää odotetaan, että puhutaan yleisesti tässä vaiheessa vuotta takatalvesta, vaikka on vasta maaliskuu. Talvikuukausi vielä. Viime vuonna taisi olla aikalailla samaan aikaan, kun lämpötila laski ja tuli "takatalvi". Minustakin tämä talvi on mennyt kumman kivuttomasti. Varmasti osittain tämän esikasvatusinnostuksen takia.

    Taimivauvoja on todella tulossa poikineen! Saa nähdä kuinka tässä käy, kun nostan kaikki ihanaiset akileijat ja muut kylmästä lämpimään. Vaan haitanneeko se mitään, jos jonkin aikaa on ikkunan vierustat viidakkona. Iso palkinto on edessä, kun ne kukkivat. Tuskin maltan odottaa niiden kukintaa vuoden päästä.

    Kiva, kun poikkesit blogissani ja kiitos paljon kommentista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, jokainen kommentti lämmittää mieltä :)